De stappen om een whisky te kopen zijn als volgt:

1. Via de zoekfunctie of via de verschillende indexen kunt u flessen en vaten zoeken en selecteren.

2. U kunt zoeken op kenmerken van de whisky die u zoekt, of filteren op kenmerken die u belangrijk vindt.

3. Als u de fles of vat heeft gevonden kunt u deze selecteren. Om een Kooporder uit te voeren klikt u op de "Koop" knop.

4. Bij de volgende stap kunt u aangeven of u akkoord gaat met de vraagprijs of u doet zelf een bod.

• Als u akkoord gaat met de vraagprijs drukt u op "Koop nu"
  • Als u zelf een bod wilt doen drukt u op "Plaats koop order". Let wel op dat een verkooporder dynamisch kan zijn. Biedt eventueel enkele euro's meer om zeker te weten dat u de fles koopt.

5. Selecteer vervolgens het gewenste aantal, de maximale aankoopprijs en een vervaltermijn.

6. Druk op "Bevestigen" en controleer de order lijst de volledige order die u wilt plaatsen.

7. Druk op "Plaats bod" uw order af te ronden.

Zodra een order is uitgevoerd, staat de whisky die dan in uw bezit is in uw Portefeuille.