Het registreren bij het Online Payment Platform (OPP) kent de volgende twee trajecten die beiden (los van elkaar) doorlopen moeten worden.

Persoonsgegevens verifiëren

1. Zolang je persoonsgegevens nog niet zijn geverifieerd, dan zie je de blauwe tekst in beeld: 'We hebben nog enkele gegevens nodig, voordat je kunt gaan handelen', klik op de knop 'Afronden registratie' en volg de instructies.
  2. Kies in het scherm van registratie van betaalgegevens de juiste optie voor je portefeuille (privé of zakelijk). Let op: alleen rekeningen uit EU landen kunnen worden geregistreerd bij OPP.
  3. Na het invullen van de gegevens wordt je doorgestuurd naar OPP, hier zijn nog 2 dingen vereist. Je persoonlijke identificatie en de verificatie van je bankgegevens.
  4. Na invullen van de gegevens gaat OPP aan de slag met de verificatie van je identiteit. Dit kan een werkdag duren.

Bankgegevens verifiëren

1. Na het invullen van de persoonsgegevens word je teruggeleid naar THE SWEX, om het registratieproces te vervolgen klik je nogmaals op de knop 'Afronden registratie' bovenaan het scherm.
  2. Nu kies je in het OPP scherm het vakje met de laatste missende informatie, dit zijn de bankgegevens.
  3. Om de verificatie te voltooien dien je 1 eurocent over te maken naar OPP. Met deze betaling heb je de verificatie afgerond.